Go Boating

Go Boating 2017

Ismét rekordot döntött a Go Boatin nap

 A Magyar Vitorlás Szövetség az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával 2017. június 8-án, csütörtökön szervezte meg a GO BOATING napot.

Ez a nyílt nap remek alkalom arra, hogy a 5-18 éves gyerekek megismerkedjenek a vitorlázással és azokkal a vitorlás klubokkal, iskolákkal, ahol lakóhelyükhöz közel elsajátíthatják ennek a gyönyörű, és egyre népszerűbb sportágnak az alapjait.

A programhoz az idén már 18 vitorlás egyesület kapcsolódott a Balatonon, Velencei-tavon, Fertő-taon, Gólem-tavon (Nyékládháza) és az Orfűi-tavon. A legtöbb helyen neves vitorlázók fogadták a gyerekeket. A Csopaki Vitorlás Iskolában Czégai Péter, míg a BS-Fűzfő-ben Németh Enikő olimpikon vitorlázók és a Vitorlázó Gyermekek Egyesületben Litkey Farkas olimpikon, tizenkétszeres KSZ győztes fogadta és mutatta be mutatták be sportágunk szépségeit.

A program sikerét bizonyítja jobban, minthogy az érdeklődés minden szempontból túlszárnyalta a tavalyit, köszönhetően a kluboknál történt kiváló előkészítő munkának.

A program 18 vitorlás klub szervezésében valósult meg, összesen 38 oktatási intézmény, 1629 tanulója részvételével. Bíztató, hogy az idén 22 új intézmény először kapcsolódott rendezvényhez és a visszajelzések alapján jövőre még nagyobb érdeklődésre számíthatunk.

Vannak olyan klubok, ahol a helyi program kiváló előkészítése és az iskolákkal kialakított remek együttműködés okán, olyan sok gyerek jelentkezett, hogy több napig tartott a rendezvény. Kiemelném a Balatoni Hajózási SE, a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület és a Fertő-tavi Vitorlás Szövetség kiemelkedő mukkáját, akik a legtöbb iskolát, gyermeket fogadták.

Az MVSz, amely nemcsak az élsport, hanem a szabadidő-sport és az utánpótlás-nevelés letéteményese is, szívesen támogat minden olyan akciót, amely arra irányul, hogy a gyermekek megismerjék sportágunkat.

Ezúton is nagyon köszönjük az EMMI, valamint a MOB támogatását, az iskolavezetők, tanárok együttműködését, akik segítették, népszerűsítették az országos programunkat és lehetőséget biztosítottak, hogy minél több diákjuk részt vihessen a Go Boating napon.

A Magyar Vitorlás Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával 2015 óta szervezi meg a GO BOATING napot.

Ezen a napon a Szövetség szakmailag elismert VITORLÁS SULI programjához csatlakozott vitorlás iskolák, valamint az utánpótlás nevelő egyesületek, a környék iskoláiból meghívják a vitorlázás iránt érdeklődő 9-18 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik sportágunkat. A nagy sikerrel indult programban keretében évente egy adott napon, egyidejűleg az egész országban, több vitorlás klubban, ismerkedhetnek meg a diákok a vitorlázással, kiváló versenyzőink, olimpikonjaink vezetésével. A résztvevők megismerkedhetnek a fiatal vitorlázók által használt hajókkal, a hajók legfontosabb alkatrészeivel és akár vitorlázhatnak is, hogy kipróbálhassák, milyen a víz felett suhanni! Várjuk az iskolák jelentkezését, csatlakozzanak hozzánk és jöjjenek minél többen a Go BOATING napra!  

Brencsán Ábel

Az idén már 20 egyesület tervezi, hogy csatlakozik a Go Boating programhoz:

 1. Balaton Center Vitorlástábor
 2. Balatonfüredi Yacht Club
 3. Balatoni Hajózási Sport Egyesület
 4. Balatoni Yacht Club
 5. BS Fűzfő Vitorlás Klub
 6. Csopaki Vitorlás Iskola
 7. Deboti Vitorlás Sportegyesület
 8. Fertő tavi Vitorlás Szövetség
 9. Katamarán Suli 
 10. Optisul Vitorlásiskola
 11. Orfűi Vitorlás Egyesület
 12. Öpi Vitorlásiskola
 13. Ponton Klub
 14. VVSI Agárd
 15. Spartacus Vitorlás Egylet
 16. Tihanyi Hajós Egylet
 17. Túravitorlás Sportklub
 18. VAGABUND Vitorlás Sportegyesület
 19. Vitorlázó Gyermekekért Egyesület
 20. Yacht Klub Agárd

Vitorlás egyesületükkel, iskolájukkal még csatlakozhatnak az idei Go Boating programhoz.

Szövetségünk 2017. június 8-án, csütörtökön, országosan „GoBoating" néven nyílt napot rendez, amely remek alkalom arra, hogy a 8-14 éves gyerekek megismerkedjenek a vitorlázással, és azokkal a vitorlás egyesületekkel, illetve iskolákkal, ahol lakóhelyükhöz közel elsajátíthatják ennek a gyönyörű, és egyre népszerűbb sportágnak az alapjait.

Tavaly 15 helyszínen, 32 iskolából, 1407 gyerek vett részt ezen a nagysikerű, sportágat népszerűsítő rendezvényen.

A Magyar Vitorlás Szövetségnek az idén is lehetősége nyílt ebben a munkában a klubokat segíteni, elsősorban egyéni logóval ellátott marketing anyagokkal, amiket jelentkezése után, rövidesen elkészítünk.

Jelentkezési határidő: 2017. 04. 15.

Természetesen később is lehetséges csatlakozni a programhoz, de abban az esetben, az egyéni marketing anyagok elkészítésére már nem marad időnk.

A programba várjuk jelentkezését az alábbi űrlap kitöltésével.

https://drive.google.com/open?id=1WCgyeMDN5gE3Esqb0PP3nT8fz6XPtji4wqfYRgrdMLU

A MOB és az MVSz ajánlólevele, valamint egy szórólap minta, az alábbi linken elérhető.

https://www.dropbox.com/sh/e70ix1x7m05ubld/AAAG7OwecYHeFuKwohOJ_Bkia?dl=0

Go Boating 2016

A Magyar vitorlázás nyílt napja 2016. június 09-én kerül megrendezésre

A Magyar Vitorlás Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával 2016. június 9-én ismét megszervezi a GO BOATING napot.

Ezen a napon a szövetség szakmailag elismert VITORLÁS SULI programjához csatlakozott vitorlás iskolák, valamint a résztvevő utánpótlás-nevelő egyesületek, a környék iskoláiból meghívják a vitorlázni vágyó 9-14 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik sportágunkat, egyéb játékos  programok kíséretében.

Az alábbi iskolák vesznek részt az idei programban:

Balatonfüredi Yacht Club
Balatoni Hajózási SE
BS-Fűzfő Vitorlás Klub
Csopaki Vitorlás Iskola
Fertő Tavi Vitorlás Szövetség
Keszthelyi Yacht Club
Optisul Vitorlásiskola 
Orfűi Vitorlás Egyesület
Ponton Klub Egyesület
Spartacus Vitorlás Egylet
Tihanyi Hajós Egylet
Vagabund Vitorlás Egyesület
Vitorlázó Gyermekekért Alapítvány
VVSI (Pro Recreatione)
Yacht Klub Agárd SE

Beszámoló

Go Boating: A tavalyi első alkalomhoz hasonlóan idén június 9-én, csütörtökön is a Magyar Vitorlás Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával, a Balatonon, Fertő-tavon, Velencei-tavon és az Orfűi-tavon, egyidőben 15 vitorlás egyesület részvételével szervezte meg a GO BOATING napot.

Ezen a napon a szövetség vitorlás iskolái, valamint a résztvevő utánpótlás-nevelő egyesületek, a környék iskoláiból meghívták a vitorlázás iránt érdeklődő 9-14 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik sportágunkat, egyéb játékos programok kíséretében.

A Magyar Vitorlás Szövetség, amely nemcsak az élsport, hanem a szabadidő-sport és az utánpótlás-nevelés letéteményese is, szívesen támogat minden olyan akciót, amely arra irányul, hogy a gyermekek megismerjék sportágunkat. 

A nyílt nap remek alkalom arra, hogy a 8-14 éves gyerekek megismerkedjenek a vitorlázással, és azokkal a vitorlás klubokkal, iskolákkal, ahol lakóhelyükhöz közel elsajátíthatják ennek a gyönyörű, és egyre népszerűbb sportágnak az alapjait.

Idén 15 helyszínen 32 iskolából érkezett 1407 gyerek (8-18 évesek) ismerkedett a vitorlás sporttal.

Ezúton is nagyon köszönjük a sok iskolavezető együttműködését, akik segítették, népszerűsítették az országos programunkat és lehetőséget biztosítottak, hogy minél több diákjuk részt vehessen a Go Boating napon.

Összesítés a 2016. évi nyílt napról

Időpont: 2016. 06. 09. Helyszínek száma: 15

Több helyen folytatták szombatig, mivel egyszerre nem tudták fogadni a sok érdeklődőt.

Olimpikonok, akik segítettek a programot:

 • BS Fűzfő - Németh Enikő
 • CSVI - Czégai Péter
 • Vagabund SE Fonyódon - Litkey Farkas
 • Orfű - Székely Antal
RÉSZTVEVŐ ISKOLÁK Összesített válaszok
Hány iskola vett részt 32
RÉSZTVEVŐ TANULÓK  
Hány diák vett részt 1407
Ebből mennyi a leány 582
Milyen életkorú diákok vettek részt 8-18 év
   
VISSZACSATOLÁS  
Hogyan értékelték az eseményt a diákok 5*
Hogyan értékelték az eseményt az iskolák nem mindenhol segítették, de akik igen, ott 5*
Hogyan értékelte az eseményt az önkormányzat ahonnan jött visszajelzést, ott 5*
   
MÉDIA  
Milyen média volt jelen a rendezvényen MTV1, DunaTV, Somogy Televízió, Keszthely TV,
Zalai TV, Zalai Hírlap, Veszprémi Napló, Vitorlázás Magazín, MVSZ TV- Ladányi, Fotók

Fotók az alábbi linken elérhetőek:

http://www.hunsail.hu/Contents/Item/Display/4277

Filmek az alábbi helyen érhetőek el:

http://tvkeszthely.hu/hirek/7211/nyilt-napot-tartottak-a-kikotoben/
 
GoBoating nap Somogy TV-s anyaga 19:55-től.
http://www.somogytv.hu/videok/hirado/115087/
 
http://www.mediaklikk.hu/video/ma-delelott-2016-06-09-i-adas-3/

https://drive.google.com/file/d/0B6YUjP4vzHradVhGaHRnaWxfSDQ/view?usp=drive_webVitorlás TV - Ladányi János kisfilmjei

Litkey Farkas az utánpótlásról

Go Boating 2015

Tavaly a Balatonon, Velencei-tavon, Fertő-tavon, Orfűi-tavon és Budapesten a Kopaszi-gátnál (az időjárás miatt elmaradtakat levonva) összesen 12 helyszínre 1128 gyerek jött el megismerkedni a vitorlás sporttal, a Magyar Olimpiai Bizottság által is támogatott rendezvényre.


Csatolt fájlok

Támogatóink: